RSS

Kako strani studenti vide Srbiju

23 dec

Mladi ljudi iz inostranstva koji studiraju u Srbiji imali su danas priliku, na svečanosti u organizaciji Studentske konferencije Srbije (SKONUS) da se upoznaju sa našom kulturom, običajima, istorijom a troje njih koji su najbolje opisali svoje ovdašnje utiske nagradjeno je knjigama.

Na svečanosti u okviru projekta „Kroz vreme i Srbiju“ organizovanog treću godinu zaredom, nagrade, knjige o Nikoli Tesli i putovanje u Sremske Karlovce pripale su Goldenu Honu, iz Vijetnama, studentu FPN i Adiju Bramastu iz Indonezije.

Bramasto je na master studijama Fakuteta bezbednosti a nagradjen je i Amoja Vajkoja iz Etiopije koji u Beogradu studira arhitekturu.
Njihovi radovi na temu „Moj život u Srbiji“ proglašeni su za najbolje. Sastave su sami čitali na solidnom ili manje uvežbanom srpskom jeziku, na kojem su hvalilli srpsko gostoprimstvo, opisivali ovdašnje doživljaje, teškoće tokom studija…
Predstavnica SKONUS Danijela Varat istakla je da je ideja projekta promocija multikulturalnosti.
„Želja nam je da osim predstavljanja naše istorije, kulture i običaja, pokažemo ogvovornost prema drugim narodima u kulturama. Želimo da podstaknemo mlade da saznaju više o Srbiji“, rekla je Varat na svečanosti.
U Srbiji studiraju mladi iz Burundija, Gvineje, Pakistana, Kenije, Bangladeša, Egipta, VIjetnama, Jamajke, Etiopije, Irana, Maroka, Angole, Portugalije i ostalih zemalja.
Svečanost u Muzeju afričke umetnosti otvorila je plesna grupa „Una saga Serbika“, a studenti Akademije lepih umetnosti i Fakulteta dramskih umetnosti predstavili su kroz šaljive skečeve „tipično srpske stvari“.
Prikazan je i video „Srbija -jedno putovanje, bezbroj doživljaja“ Turističke organizacije Srbije ispred koje je strane goste pozdravio Igor Kovačević.

Advertisements
 
 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: