RSS

Peticija večitih studenata

26 dec

Sasa - Nova 2014 godina

 

Tekuća školska godina krajnji je rok u kome moraju da diplomiraju hiljade „starih“ studenata, inače im studije propadaju. Zato su pokrenuli peticiju.

Prema procenama samo na Univerzitetu u Beogradu ima gotovo 7.000 „večitih“ studenata. Svi oni  moraju da diplomiraju tokom školske 2013/2014. godine. 

Ako ne steknu diplomu, moći će da na istom univerzitetu upišu neki fakultet koji nije srodan onom sa kog su se ispisali ili da se, recimo, sa pravnog u Beogradu upišu na pravni u Kragujevcu. Ali, nikada više ne mogu da se školuju o trošku države.

Baš zato što većina njih radi i što su izgubili ritam u učenju, već jednom je bilo odlaganja diplome. Prvobitni rok bio je prošla školska godina, ali su im kasnije do diplome ostavljene dodatne dve godine.

Ipak, neki od njih još gaje nadu da će „uštinuti“ još dve godine, pa su pokrenuli peticiju, a apeluju da se peticija za produženje roka za završetak studija po starom programu, potpiše pre Nove godine:

„Braćo „solunci“ i sestre „solunjanke“, dogorelo do nokata!

Svi znate da nam se crno piše, a do našeg datuma D ostalo je manje od godinu dana. Zakon je jasan i glasan, ali nijedan zakon nije crno slovo na papiru, da se promeniti. Promenili su se mnogi, pa što se ne bi promenio i ovaj. Imamo dve opcije – ili ćemo kukumakati ovako do oktobra 2014. godine, bacajući pasulj, ili ćemo krenuti u akciju, ali krenuti SADA, pre Nove godine, sve kasnije će nas udaljiti od našeg cilja – PRODUŽENJE ROKA ZA 2 GODINE“, navodi se u peticiji koju možete potpisati OVDE.

Advertisements
 
 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: