RSS

Фондови ЕУ – новца никад није било више!

12 mar

Како добити донације Европске уније, ко све може да конкурише за њих и каква је процедура, само су нека од питања на која су данас у Новом Саду одговарали стручњаци Балканске безбедносне мреже, која за циљ има да привредницима у Србији приближи Европске фондове и повољности које они нуде.

Иако процедура за добијање средстава фондова Европске уније није једноставна, уколико се савладају правила и испоштују потребни стандарди, домаће фирме, јавна комунална предузећа, као и разне организације могу да покрену или унапреде пословање коришћењем европског новца, којег, како истичу познаваоци прилика, никад није било више.

„Нагласио бих да је у Србији од 1.јаунара 2014. године кренуо нови „фоундинг“ циклус, што значи да се налазимо у једном историјском тренутку и за Србију и за ЕУ, јер никада у историји није било више отворених конкурса на располагању за наше организације“, објашњава Бошко Нектаријевић, извршни директор Балканске безбедносне мреже.

Илустрација

Са буџетом од скоро 80 милиона евра, један од програма који је посебно интересантан за организације или институције у Србији које се баве научно-истраживачким радом је „Хоризон 2020“, који финансира пројекте из области индустрије, пољопривреде, здравства као и заштите животне средине.

„Овај програм пружа бројне могућности људима у Србији, не само научницима и истраживачима, већ и запосленима у малим и средњим предузећима, јер им нуди могућност да се креирањем иновативних производа и услуга укључе у решавање проблема, који се тичу и Европске уније“, истиче Стив Квори, шеф за едукацију у Балканској безбедносној мрежи.

 

Biznis paket

Могућности за коришћење предприступних средстава Европске уније су бројне, а тренутак за информисање Српских привредника о њима никада није био повољнији, јер готово да нема сектора привреде који није обухваћен конкурсима који су тренутно отворени.

)

Advertisements
 
Ostavite komentar

Objavljeno od strane na 12. marta 2014. in EU Fondovi za projekte-EU Founds

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: