RSS

Istraživačka stanica Petnica Letnja naučna škola

05 apr

Autor: Portal Mladi

Nastavljajući uspešnu tridesetogodišnju tradiciju, Istraživačka stanica Petnica će krajem leta ove godine organizovati LETNJU NAUČNU ŠKOLU – dvonedeljni naučno-obrazovni program za učenike VIII razredaosnovnih škola.

LETNJA NAUČNA ŠKOLA je višedisciplinarni program uvođenja zainteresovanih učenika u osnovne metode nauke i istraživačkog rada. Tokom LNŠ, učenici će moći da se neposredno angažuju u aktivnostima teorijskog, praktičnog i istraživačkog karaktera u oblasti astronomije, biologije, elektronike, fizike, hemije, geografije, geologije, arheologije, matematike, psihologije, računarstva i sl. kao i kroz rad različitih radionica (računari, fotografija, novine, muzika…).

Cilj LNŠ nije da se neke stvari nauče, koliko da polaznici steknu predstavu o različitim važnim oblastima, metodama i zadacima savremene nauke. U realizaciji programa LNŠ učestvovaće više naučnih i stručnih saradnika IS Petnica.

Letnja naučna škola

LETNJA NAUČNA ŠKOLA održaće se od 7. do 20. septembra 2014. u objektima Istraživačke stanice Petnica.

Troškovi učešća na LNŠ iznose 22,000.- dinara po učesniku. Ovo je oko 40% realne cene zahvaljujući sponzorima i učešću IS Petnica. Uplata sredstava će se izvršiti u Stanici prvog dana po dolasku učesnika. Time se pokriva deo troškova ishrane, smeštaja, lokalnog transporta, zdravstvene zaštite i programa. Učenici (ili njihove škole/roditelji) snose i troškove puta do Valjeva i nazad. Za učenike slabog materijalnog stanja postoji mogućnost za poseban popust po zahtevu škole.

Pravo prijavljivanja na LNŠ imaju učenici koji trenutno pohađaju VII  razred i koji pokazuju izrazito visoku sklonost i zainteresovanost za nauku i istraživački rad, samostalnost i samoinicijativnost u radu, koji solidno vladaju školskim gradivom i koji su psihofizički u stanju da dve nedelje provedu bez nadzora roditelja u novoj i drugačijoj sredini sa vršnjacima koje do tada nisu poznavali. Vrlo je važno da učenici budu lično zainteresovani.

Učenici ne dobijaju nikakve diplome i učešće na LNŠ ne donosi nikakve formalne olakšice u daljem školovanju.

Rok za prijavljivanje kandidata je 15. maj 2014. Izbor učesnika će obaviti stručni tim IS Petnica najkasnije do 15. juna, a do 30. juna će izabrani učenici i njihove škole dobiti pismeni poziv sa svim detaljima u vezi dolaska, dočeka u Valjevu, prevoza do Petnice, priprema, stvari koje bi trebalo poneti i sl. Imajte u vidu da je ukupan broj mesta ograničen na 80 i da se svake godine za ovaj program prijavljuje nekoliko puta više kandidata od raspoloživih kapaciteta!

Advertisements
 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: