RSS

Prijave za konkurs-Edukacija kroz kulturu sećanja – studije Holokausta u Srbiji Beograd, 13-16. maj 2014. godine

22 apr

Konkurs za prijavu polaznika na obrazovni program: Edukacija kroz kulturu sećanja – studije Holokausta u Srbiji

Konkurs za prijavu polaznika na obrazovni program: Edukacija kroz kulturu sećanja – studije Holokausta u Srbiji

 

 

 

 

 

 

 

 

Centar za istraživanje religije (CIRel) Beogradske otvorene škole (BOŠ), International School for Holocaust Studies Yad Vashem i Fondacija Konrad Adenauer

raspisuju konkurs za prijavljivanje polaznika i polaznica na obrazovni program

Edukacija kroz kulturu sećanja – studije Holokausta u Srbiji

Beograd, 13-16. maj 2014. godine


KONKURS JE OTVOREN DO 6. MAJA 2014.

KONKURS

Edukacija kroz kulturu sećanja – studije Holokausta u Srbiji  je obrazovni program koji se organizuje sa ciljem podizanja svesti o značaju sećanja na Holokaust na području Zapadnog Balkana, ukazivanjem na istorijski i kulturni značaj ove teme, radi prevencije ponavljanja negativnog nasleđa iz prošlosti. Govoreći o Holokaustu kao simbolu stradanja, pored kulture sećanja, naglasak je na edukativnom značaju prenošenja relevantnih znanja na buduće generacije, kako bi posledice poput ksenofobije, etničkog čišćenja, rasizma, antisemitizma i drugih oblika nasilja i netolerancije bile na vreme sankcionisane. Obukom budućih predavača, škola ima za cilj da nadoknadi nedostatak sistemskog obrazovanja na temu Holokausta na prostoru Srbije, da pozicionira Holokaust kao javno pitanje interpretirano od strane stručnjaka i preživelih i da afirmacijom kulture sećanja na nivou obrazovanja doprinese izgradnji kulture mira. Polaznici i polaznice će steći relevantna znanja o Holokaustu i biti ohrabreni da stečena znanja prenesu u sferama svog akademskog i edukativnog delovanja.

Svi polaznici steći će sertifikat BOŠ-a i biti u kontaktu sa stručnjacima. Svi troškovi programa su pokriveni od strane organizatora.

Školu organizuje Centar za istraživanja religije (CIRel) Beogradske otvorene škole (BOŠ) u saradnji sa Međunarodnom školom za obrazovanje o Holokaustu Jad Vašem (International School for Holocaust Studies Yad Vashem) i uz podršku Fondacije Konrad Adenauer i Odbora za Jasenovac SAS SPC.

 

TRAJANJE I MESTO ODRŽAVANJA

Škola će se održati u Beogradu od 13. do 16. maja 2014. godine.

 

TEME ŠKOLE I PREDAVAČI

Škola će se baviti sledećim temama:

-Život Jevreja u Jugoslaviji i Evropi pred Drugi svetski rat;

-Istorijski okviri Holokausta;

-Mesto i značaj Jevreja u novijoj istoriji Srbije;

-Zločini genocida sa posebnim osvrtom na Holokaust;

-Kako predavati o Holokaustu itd.

Kako bismo obezbedili relevantnost i aktuelnost znanja koje će polaznici i polaznice tokom škole steći, oformljen je tim eminentnih predavača iz Srbije i Međunarodne škole za obrazovanje o Holokaustu Jad Vašem.

U okviru škole planiran je i obilazak memorijalnih centara i drugih lokacija vezanih za ovu temu sa stručnim vodičem, kao i susret sa nekim od preživelih u cilju dopunjavanja teorijskog dela i sticanja kompletne slike o Holokaustu.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

Konkurs je otvoren za diplomirane ili studente završnih godina, kao i za studente master i doktorskih studija humanističkih, odnosno društvenih nauka i fakulteta umetnosti Univerziteta u Beogradu, kojima će buduće zanimanje biti vezano za obrazovanje. Neophodno je dobro poznavanje engleskog jezika, jer će deo programa biti održan na engleskom. Selekciona komisija će odabrati najboljih 25 kandidata/-kinja. Prilikom selekcije posebno će se voditi računa o rodnoj ravnopravnosti.

10178010_10202528338502094_3773376771842010305_n

 

KAKO DA SE PRIJAVITE

Da biste se prijavili, potrebno je da popunjen prijavni formular, biografiju (CV) i motivaciono pismo pošaljete na e-mail adresu: ivana.bartulovic@bos.rs.

Konkurs je otvoren do 06.05.2014.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti organizatorima škole:cirel@bos.rs

Advertisements
 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: