RSS

Država daje beskamatnu pozajmicu za kupovnu prvog stana

08 maj

BEOGRAD – Građevinska direkcija Srbije kupcima prvog stana nudi beskamatnu pozajmicu za učešće za kredit u iznosu od 20 odsto, saznaju Novosti.

Naselje-Stepa-Stepanovic

Dug se vraća u periodu od 10 godina. Za ostale kupce predviđen je zajam od 11 odsto, takođe bez kamate. U ponudi je 630 stanova u Stepi Stepanoviću, 40 u naselju Braće Jerković i 80 u novosadskoj Sunčanoj strani.

Skoro polovinu beskamatne pozajamice kupci prvog stana vraćaju iz povraćaja poreza na dodatu vrednost, a ostatak na 10 godina bez kamate. Oni koji kupuju drugu ili treću nekretninu i nemaju pravo na povraćaj PDV, mogu da dobiju beskamatnu pozajmicu do 11 odsto vrednosti stana, takođe na 10 godina.

Tako za stan od 80.000 evra, kupci koji imaju pravo na povraćaj PDV, dobijaju pozajmicu od Direkcije u visini od 16.000 evra. Iz povraćaja PDV koji iznosi 9,1 odsto Direkciji će vratiti 7.200 evra, a onda će preostalih 11 odsto što je 8.800 evra vraćati na deset godina i mesečna rata je 73 evra.

Oni koji nemaju pravo na povraćaj PDV od Direkcije mogu da dobiju pozajmicu od 11 odsto što je 8.800 evra, otplaćuju je beskamatno na deset godina i iznos rate je, takođe, 73 evra. Oni, koji imaju novac za učešće, za kupovinu nekretnine vredne 80.000 evra, zahvaljujući novom programu Direkcije, zbog smanjenja visine rate i kamate uštedeće čak 15.000 evra.

Description:
                Description: email-potpis

Sa sopstvenim učešćem (16.000 evra) i dodatnom pozajmicom Direkcije od 20 odsto (16.000 evra), kupac prvog stana smanjuje kreditno zaduženje na 48.000 evra. Pozajmicu Direkciji vraća iz povraćaja PDV i na deset godina bez kamate.

CENE KVADRATA

Inače, cena kvadrata u Stepi je od 1.250 do 1.290 evra sa PDV, u Braće Jerković-Padina 1.290 evra sa PDV, a u Sunčanoj strani u Novom Sadu je 830 evra sa PDV. Postoji i treća mogućnost, a to je da građani koji imaju dovoljno sredstava za učešće za kredit, zajam bez kamate mogu da iskoriste za kupovinu veće stambene jedinice ili za smanjenje visine rate kredita.

Autocad -Saša Mihajlović

Advertisements
 
Ostavite komentar

Objavljeno od strane na 8. maja 2014. in Najnovije vesti-News

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: