RSS

NALED i USAID raspisali konkurs za revitalizaciju braunfilda – Rok za prijavu 6. jun

09 maj
foto: Pančevo-filmski grad

NALED i USAID pozivale su sve lokalne samouprave u Srbiji da zajedno sa partnerima iz privatnog i civilnog sektora kandiduju projektne ideje za revitalizaciju braunfild lokacija. Prikupljeni podaci i predložena rešenja biće predstavljeni javnosti i potencijalnim partnerima i donatorima u okviru prvog onlajn kataloga braunfild ponude Srbije, objavljeno je na sajtu NALED-a.

Lokalna samouprava koja predloži najbolje rešenje za problem napuštenog objekta na svojoj teritoriji, dobiće podršku NALED-a u procesu revitalizacije izabrane braunfild lokacije, što podrazumeva studijsku posetu inostranstvu i prateću obuku za predstavnike jedinice lokalne samouprave i lokalnih partnera, izradu detaljnog akcionog plana za revitalizaciju i trogodišnjeg biznis plana, dizajn revitalizacije, podršku u obezbeđivanju dodatnih sredstava za realizaciju projekta i promociju.

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i NALED pokrenuli su u decembru 2013. godine dvogodišnji Projekat jačanja konkurentnosti u Srbiji koji je usmeren na dva goruća problema domaće ekonomije – revitalizaciju braunfilda i sivu ekonomiju.

 

U okviru prve komponente projekta NALED i USAID će otvoriti prostor kreativnim idejama i uz podršku lokalnih samouprava pomoći u transformisanju odabranog napuštenog javnog prostora (braunfild lokacije) u mesto okupljanja mladih, talentovanih i preduzetnički nastrojenih ljudi iz sfera umetnosti, kulture i obrazovanja.

baner-rebec-300x250

Stručna komisija sačinjena od pet članova će od pristiglih prijava suziti izbor na tri najperspektivnija rešenja, a nakon posete odabranim lokacijama i detaljne analize, do kraja jula 2014. godine i izvršiti konačan izbor jednog projekta čija će revitalizacija biti podržana. NALED zadržava pravo da, u slučaju da prijavljeni projekti ne ispunjavaju kriterijume sprovodivosti, kvaliteta i održivosti, ne izabere nijedan projekat.

Kriterijumi kojima će se rukovoditi komisija NALED-a u izboru najboljeg rešenja će uključivati: sprovodivost – 40%(veličina objekta, postojanje neophodne infrastrukture i njena funkcionalnost, stanje objekta, planirani obim intervencija potreban za privođenje objekta planiranoj nameni, imovinsko-pravni odnosi na objektu, odgovarajuća prateća dokumentacija), zatim Kvalitet predloženog rešenja – 30% (inovativnost, doprinos rešenja razvoju lokalne zajednice i postojanje partnerstva (sa nevladinim sektorom i/ili privredom) u razvijanju i sprovođenju ideje) i finansijski plan i održivost predloženog rešenja – 30%(postojanje razrađenog finansijskog plana za revitalizaciju, iznos sredstava koje opština planira da uloži u revitalizaciju, iznos sredstava koje partneri iz privatnog sektora planiraju da ulože u revitalizaciju i mogućnost korišćenja drugih izvora finansiranja -država, donatori)

Konkurs je otvoren od 6. maja 2014. godine do 6. juna 2014. godine. Lokalne samouprave mogu kandidovati više projekata. Prijave i prateća dokumentacija se podnose u elektronskom obliku na adresu office@naled-serbia.org sa napomenom „Za konkurs za revitalizaciju braunfilda“.

Advertisements
 
 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: