RSS

Tradicionalna Kontextova žurka

12 maj

Kontext zurka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Srpska 5 Srpska 11 Srpska NG- 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dragi naši polaznici,

Dobro došli na veliku, ultra, mega, giga, tradicionalnu Kontext žurku!!

Dođite u četvrtak 15.05. u 22.30 u klub Molokini, Pariska1/A (6 minuta laganog hoda od Vuka Karadžića, 14 minuta od Balkanske).

Pripremite se, pevaćemo karaoke!
Za TRI najbolja nastupa,
TRI grupe dobijaju
TRI velike torte.

Domaću i stranu popularnu muziku svira Full House Band.
No DJ, no turbo.

Za ovu priliku obezbedili smo vam promotivne cene: pivo Jelen (0,33)- 170, belo i crno vino (0.2l) – 170 , Absolut votka, Olmeca tekila – 170, sokovi – 150, kisela voda – 110,Kontext & Molokini kokteli (0.33l) – 290 dinara. Ostala pića idu po klupskim cenama.

Dođite i povedite prijatelje!!!!!!!!

Zašto?

MUZIKA I PEVANJE
Muzika i pevanje ubrzavaju i olakšavaju učenje stranog jezika
– U činu pevanja dolazi do aktiviranja emocionalnih centara u mozgu, što rezultira osećajima prijatnosti i sreće
– Razvijanje ritma je od ključnog značaja za razvoj jer unosi red u govor, motoriku i koorinaciju i olakšava pisanje i čitanje
– Centri za muziku i govor se nalaze u levoj hemisferi pa pesme koje naučite da pevate daleko duže ostaju u sećanju od onih koje se recituju
– Zajedničko pevanje jača osećaj pripadnosti grupi i osećaj za drugoga, podstiče samopouzdanje, samodisciplinu i preuzimanje odgovornosti.
– Pevanje ima i terapeutsku ulogu u odnosu na eventualne emocionalne stresove („Pesma leči rane“), ali i u odnosu na poremećaje govora.
– Pevanje ima i pozitivan efekat u cilju homogenizacije grupe, jer spaja pripadnike najrazličitijih društvenih zajednica (mašinaca, ekonomista, pravnika, medicinara, fonovaca, filologa, sociologa, mladih fizičara, konobara i rudara)
– Pevanje ima i kulturloško značenje u smislu jačanja sopstvenog kuturnog identiteta i upoznavanja drugih kulturnih zajednica

PLES I JEZIK
Pretpostavka svake uspešne komunikacije je adekvatna upotreba jezika. Za adekvatnu upotrebu jezika neizostavna su korektna jezička znanja i veštine. To znači da vladanje nekim jezikom nije bazirano samo na kognitivnoj aktivnosti, već pretpostavlja korišćenje svih potencijala čoveka, uključujući i emocionalne i socijalne i kreativne.
A emocionalni, socijalni i kreativni aspekti ljudskog bića svoj izraz često nalaze u sferi nonverbalnog. Položaj tela, izraz lica, pokret ruke modifikuju naš izraz, dopunjuju ga, zaokružuju.
Verbalni izraz i govor tela su neraskidivo vezani. Ostvariti harmoniju u okviru ta dva medija znači obezbediti uspešnu komunikaciju, bez nepotrebnih konflikata i nesporazuma.
Jezik i ples imaju zajedničke korene. Oni leže u iskonskoj potrebi čoveka da otkrije i da razume svoje okruženje, da razume prirodu, da ostvari saradnju sa zajednicom, ali i da izrazi svoje intimno biće, svoje potrebe, svoja osećanja i svoje strahove. Ples aktivira centre u mozgu koji upravljaju emocijama i izaziva osećaj radosti, sreće i opuštenosti. A pozitivan stav je pretpostavka za stupanje u interakciju sa drugima, on pruža iskustvo socijalne rezonancije kao osnove za timski rad i efikasno rešavanje problemskih situacija, kako na privatnom, tako i na poslovnom planu.

Detaljnije na linku ispod

https://www.facebook.com/events/1499986076891935/?ref_newsfeed_story_type=regular

Advertisements
 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: