RSS

Potencijali Srbije predstavljeni na konferenciji „Global Real Estate & Economy Talks“ u Beču

21 maj
Utorak, 20. 05. 2014.|14:44 | Izvor: eKapija

 

Panel „Srbija između Istoka i Zapada“ otvorio je konferencijski program drugog dana ovogodišnjeg „Global Real Estate & Economy Talks“ (GREET Vienna), a prisutni posetioci su potvrdili da naša zemlja danas predstavlja privlačnu i nezaobilaznu temu svih konferencija čije su teme investicije, razvoj nekretnina i opšte ekonomske teme.

Učesnici panela su bili vodeći partner u „Ecovis Confidas Srbija“ Alexander Samonig, izvršni direktor Instituta za strukturni razvoj (ISD) Austrija Alexander Petritz, direktor prodaje i lizinga „Delta Real Estate“ Miodrag Gazibara i Srđan Vujičić, direktor RE operacija u „Coreside/Savills“ Srbija. Moderator Aleksandar Opsenica, direktor „Festlenta“ i osnivač REBEC-a, jedan od ovogodišnjih partnera GREET Vienna događaja, je posle uvodnih predstavljanja pozvao Veru Vidović, direktorku predstavništva Privredne komore Srbije da se obrati prisutnima.

Vidović je pozdravila skup, zahvalila se organizatorima na pruženoj prilici da obavesti javnost o naporima Vlade Republike Srbije i Privredne komore Srbije koji se čine na terenu da se ublaže posledice poplave koja ne jenjava. Takođe, podsetila je prisutne da zainteresovani na „Serbian Louge“-u mogu dobiti informacije o mogućnostima pružanja pomoći Srbiji.

 

Na panelu su predstavljene teme koje Srbija, kao tržište velikih perspektiva, između Istoka i Zapada, kako se i zvao ovaj panel, može da pruži zainteresovanim investitorima. Komentarisane su pravne i poreske teme, teme vezane za promene institucionalnih okvira i usvajanje zakona koji će najabrže pospešiti dalji razvoj investcija u nekretnine i ubrzati oporavak domaće građevinske industrije. Prokomentarisani su svi segmenti razvoja tržišta nekretnina. Zaključeno je da će stanogradnja još duži niz godina biti u fokusu samo domaćih preduzetnika a da će se u retail sektoru uskoro brojčanije pojaviti inostrani developeri.

Ista situacija se očekuje i u domenu razvoja logistike i distribucije, kao i u hotelskoj industriji. Što se tiče razvoja kancelarijskog prostora, inostrani developeri i dalje će držati primat u odnosu na domaće. Evidentan primer je očekivanje objavljivanja početka izgradnje dva bloka kancelarijskog protora kalse A od ukupno preko 50.000 m2 već početkom jula ove godine na dve loakcije u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu.

Na kraju panela prisutni su pozvani na koktel koji se organizaovao ispred „Serbain Lounge“-a gde će se takođe podeliti obaveštenja o mogućnostima i načinu pružanja pomoći Srbiji i poplavljenim područjima.

baner-rebec-300x250

Advertisements
 
Ostavite komentar

Objavljeno od strane na 21. maja 2014. in Najnovije vesti-News

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: