RSS

Er Srbija besplatno prevozi pomoć za Srbiju

23 maj

 

 

Nacionalna aviokompanija Er Srbija besplatno na svojim međunarodnim linijama prevozi pomoć za Srbiju, otvorila je račun za „pomoć ugroženima od poplave“ i postavila kutije za prikupljanje pomoći na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, rečeno je danas Tanjugu u Er Srbiji.

Poplave

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Srpski avioprevoznik je uputio partnerima Etihad grupe poziv za slanje svih vidova pomoći i Etihad ervejz, strateški partner Er Srbije, već je otvorio račun za uplaćivanje finansijske pomoći koja će biti poslata srpskoj vladi.

Er Srbija od petka, u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova i srpskim ambasadama i konzulatima u inostranstvu, obavlja besplatan prevoz donirane pomoći na svojim redovnim i kargo linijama.

Ta kompanija je do sada prevezla iz Stokholma 5,5 tona pomoći i iz Londona 1,5 tonu. Kako navode, prevoz je bukiran iz Istanbula, Abu Dabija i Frankfurta i do kraja sedmice bi trebalo da stigne.

Bukiran je prevoz pomoći iz Istanbula, Abu Dabija i Frankfurta i do kraja bi trebalo da stigne.

Er Srbija se od početka vanredne situacije aktivno uključila u rad Kriznog štaba koji je osnovala Vlada Srbije i do sada je dala pomoć od 2.500 ćebadi, 3.000 litara vode i sokova, 3.000 sendviča, 10.000 papirnih čaša i 550 zaštitnih maski.

Srpski avioprevoznik je otvorio namenski račun kod Komercijalne banke za prikupljanje finansijskih priloga za pomoć ugroženima i Er Srbija će uplatiti prvu donaciju u iznosu od milion dinara. Broj racuna je 205-207-812-71, a naziv računa „Air Serbia“.

Nacionalna aviokompanija poziva sve zaposlene da posete Komercijalnu banku i uplate pomoć u skladu sa svojim mogućnostima.

Kutije na aerodromu su postavljene u prostoru za prijavu putnika na letove, kao i u delu za preuzimanje prtljaga prispelih putnika.

Svi putnici koji su usled nastale situacije morali da otkažu ili promene rezervaciju mogu to učiniti bez ikakve dodatne naplate, kažu u Er Srbiji.

Izvor: Tanjug

 

Advertisements
 
Ostavite komentar

Objavljeno od strane na 23. maja 2014. in Najnovije vesti-News

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: