RSS

Tradicionalna žurka škole jezika Kontext-Pesma za pomoć

02 jun

Kontext zurka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posle dva odlaganja konačan datum žurke je četvrtak, 5. jun u 22.30 u klubu Molokini, Pariska1/A.


Isto vreme, isto mesto, isti program, ali je povod malo drugačiji.

Pozivamo vas na vašu i našu godišnju Kontext žurku sa željom da iskoristimo ovaj dogadjaj kako bi pokazali svoju humanost na delu. Cilj je da zajedno pokažemo solidarnost uz pesmu i donacije.

HUMANITARNA AKCIJA

Sredstva za higijenu i dezinfekciju su najpotrebnija. Donesite sapune, šampone, deterdžent, pelene, hranu za bebe, dezinfekciona sredstva, ili novac ako nemate vremena da svratite do prodavnice. Koliko možete!

1. Sve što skupimo direktno nosimo ugroženim porodicama. Svi Vaši predlozi o tome kome da uručimo pomoć su dobrodošli, pogotovo ako je neko sa ugroženih područja. Možete se obratiti tim povodom vašim profesorima ili direktno sekretarici.
2. Potrebni su nam dobrovoljci za komisiju sastavljenu od polaznika i profesora koja će pre žurke na garderobi kluba Molokini prikljupljati sredstava, a potom u nedelji posle žurke doneti odluku i uručiti skupljenu pomoć ugroženima. Prevoz do Obrenovca, Uba, ili gde god se donese odluka je obezbeđen.
Na kraju karaoke dela biće objavljeno koliko je sredstava skupljeno uz prilog Škole Kontext i kluba Molokini.
Dođite i povedite prijatelje da zajedno učinimo ovogodišnju žurku zaista posebnom!

Pripremite se, pevaćemo karaoke!
Za TRI najbolja nastupa,
TRI grupe dobijaju
TRI velike torte.

Domaću i stranu popularnu muziku svira Full House Band.
No DJ, no turbo.

Za ovu priliku obezbedili smo vam promotivne cene: pivo Jelen (0,33)- 170, belo i crno vino (0.2l) – 170 , Absolut votka, Olmeca tekila – 170, sokovi – 150, kisela voda – 110,Kontext & Molokini kokteli (0.33l) – 290 dinara. Ostala pića idu po klupskim cenama.

Dođite i povedite prijatelje!!!!!!!!

Zašto?

MUZIKA I PEVANJE
Muzika i pevanje ubrzavaju i olakšavaju učenje stranog jezika
– U činu pevanja dolazi do aktiviranja emocionalnih centara u mozgu, što rezultira osećajima prijatnosti i sreće
– Razvijanje ritma je od ključnog značaja za razvoj jer unosi red u govor, motoriku i koorinaciju i olakšava pisanje i čitanje
– Centri za muziku i govor se nalaze u levoj hemisferi pa pesme koje naučite da pevate daleko duže ostaju u sećanju od onih koje se recituju
– Zajedničko pevanje jača osećaj pripadnosti grupi i osećaj za drugoga, podstiče samopouzdanje, samodisciplinu i preuzimanje odgovornosti.
– Pevanje ima i terapeutsku ulogu u odnosu na eventualne emocionalne stresove („Pesma leči rane“), ali i u odnosu na poremećaje govora.
– Pevanje ima i pozitivan efekat u cilju homogenizacije grupe, jer spaja pripadnike najrazličitijih društvenih zajednica (mašinaca, ekonomista, pravnika, medicinara, fonovaca, filologa, sociologa, mladih fizičara, konobara i rudara)
– Pevanje ima i kulturloško značenje u smislu jačanja sopstvenog kuturnog identiteta i upoznavanja drugih kulturnih zajednica

PLES I JEZIK
Pretpostavka svake uspešne komunikacije je adekvatna upotreba jezika. Za adekvatnu upotrebu jezika neizostavna su korektna jezička znanja i veštine. To znači da vladanje nekim jezikom nije bazirano samo na kognitivnoj aktivnosti, već pretpostavlja korišćenje svih potencijala čoveka, uključujući i emocionalne i socijalne i kreativne.
A emocionalni, socijalni i kreativni aspekti ljudskog bića svoj izraz često nalaze u sferi nonverbalnog. Položaj tela, izraz lica, pokret ruke modifikuju naš izraz, dopunjuju ga, zaokružuju.
Verbalni izraz i govor tela su neraskidivo vezani. Ostvariti harmoniju u okviru ta dva medija znači obezbediti uspešnu komunikaciju, bez nepotrebnih konflikata i nesporazuma.
Jezik i ples imaju zajedničke korene. Oni leže u iskonskoj potrebi čoveka da otkrije i da razume svoje okruženje, da razume prirodu, da ostvari saradnju sa zajednicom, ali i da izrazi svoje intimno biće, svoje potrebe, svoja osećanja i svoje strahove. Ples aktivira centre u mozgu koji upravljaju emocijama i izaziva osećaj radosti, sreće i opuštenosti. A pozitivan stav je pretpostavka za stupanje u interakciju sa drugima, on pruža iskustvo socijalne rezonancije kao osnove za timski rad i efikasno rešavanje problemskih situacija, kako na privatnom, tako i na poslovnom planu.

Potvrdite Vas dolazak :

https://www.facebook.com/events/1499986076891935/

Advertisements
 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: