RSS

Most Zemun-Borča gotov za 2 meseca

13 jun

BEOGRAD – Most Zemun – Borča biće završen za dva meseca, a Zrenjaninska petlja dobiće betonsku konstrukciju u septembru. 

most-zemun-borca1

Svi radovi na pristupnim saobraćajnicama od lakat krivine u Zemunu do Zrenjaninske petlje biće završeni do kraja ove godine, dok će deonica od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta biti gotova u septembru 2015.

Novom Kineskom mostu još malo pa će nedostajati samo automobili kako bi bio u punoj funkciji.

„Sama konstrukcija mosta biće završena za dva meseca s obzirom na to da je ostalo da se izgradi još tri polja na uzvodnoj konstrukciji mosta. Traju i radovi na postavljanju hidroizolacije, izgradnji pešačkih staza, betonskih barijera između kolovoza i kad se sve to završi dolazi asfaltiranje“, kaže Nenad Bajić iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju i dodaje da se prvi automobili na ovoj saobraćajnici mogu očekivati krajem ove godine.

I pristupne saobraćajnice na zemunskoj obali Dunava polako dobijaju konture.
„Trenutno se nasipa pesak od lakat krivine do Ulice Cara Dušana, a od ove ulice do mosta završena je podloga saobraćajnice. Postavljena je odnosno obnovljena sva prateća infrastruktura“, kaže Bajić.

rebec-sasa

 

 

 

S druge, borčanske strane asfaltirano je pet od šest kilometara saobraćajnice do Zrenjaninskog puta.

„Zbog izgradnje Zrenjaninske petlje pre mesec dana je izgrađen kilometar pomoćnog puta paralelno sa Zrenjaninskim putem na delu od Kovilova do Zbega. Završeni su stubovi gornje konstrukcije Zrenjaninske petlje, a betonski deo ove saobraćajnice će biti završen u septembru“, ističe Bajić i dodaje da je najveći deo saobraćajnice od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta je nasut peskom.

Upravo je pesak veliki problem stanovnika s borčanske strane.
„Kad dune vetar nosi sve pred sobom. Napravi se ogorman žuti oblak od prašine i svi moramo da se zatvorimo u kuće“,kaže Suzana Đ. koja živi u naselju Mali Zbeg.

Stanovnici ovog Beogradskog naselja mesecima muku muče sa prašinom koja dolazi za gradilišta. Dane provode zatvoreni u kućama jer od oblaka prašine “ne može da se živi”.

Advertisements
 
Ostavite komentar

Objavljeno od strane na 13. juna 2014. in Najnovije vesti-News

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: