RSS

Srbija u obrazovnom programu Erasmus Plus

20 jun

 

Ministar za obrazovanje Srđan Verbić prihvatio je u Briselu sporazum o ulasku Srbije u obrazovni program Erasmus Plus, čija svrha je jačanje veza između obrazovnih institucija i tržišta radne snage.
Srbija u obrazovnom programu Erasmus Plus
Ovaj program je pre svega namenjen zapošljavanju mladih ljudi, rekao je Verbić novinarima, uz objašnjenje da je sporazum potpisan ranije, a da je mu je sada formalno uručen.

Ministar je ukazao da program pruža velike šanse za mobilnost studenata i nastavnog osoblja, mada će oni iz tehničkih razloga moći da koriste sve mogućnosti tek za dve do tri godine.

Konkretno, reč je o mogućnosti razmene studenata i nastavnika visokoškolskih ustanova u Srbiji sa univerzitetima u EU, rekla je novinarima Marija Filipović Ožegović, direktorka fondacije „Tempus“, koja je vodila pripreme za potpisivanje sporazuma.

Ona je navela da će studenti posle prva dva semestra moći da studije nastave u inostranstvu, s tim da se vrate i diplomiraju na matičnom univerzitetu, dok će predavači imati mogućnost da gostuju na stranim univerzitetima.

Kontext 2014-Saša

Ovo je dvosmeran projekat, tako da će studenti i profesori iz Evrope dolaziti kod nas, kazala je direktorka „Tempusa“.

Filipović Ožegović je rekla da u program mogu da se uključe i osnovne i srednje škole, preko eTwinning portala Evropske komisije, koji omogućava desetinama hiljada učenika i nastavnika iz Evrope da razmenjuju iskustva.

Ministarstvo za obrazovanje i fondacija „Tempus“ će pomoći studentima da pripreme projekte i konkurišu za program, objasnila je ona.

Advertisements
 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: