RSS

Belgrade Venture Forum 2014- Otvorene prijave za takmičenje kompanija

03 sep

bgvf2014

Beograd će od 5. do 7. novembra, po treći put za redom, ugostiti jedan od najvećih investicionih foruma u ovom delu Evrope – Belgrade Venture Forum. Događaj namenjen investitorima ali i startup kompanijama u potrazi za kapitalom, i ove godine biće sačinjen od konferencijskog i takmičarskog dela pri čemu će predstavnici 30 kompanija imati priliku da pitchuju svoje ideje pred inostranim investitorima.

Treći forum ovakvog tipa koji se održava u srpskoj prestonici, usled velikog interesovanja ovog puta trajaće čak tri dana, otkrio je u razgovoru za Netokraciju jedan od organizatora BgVF,Aleksandar Bijelić. On je istakao da će konferencijski deo pokriti najnovije trendove u inovacijama, upostavljanje lokalnih investicionih klubova, čiste i health tehnologije kao i uspešne primere regionalnih startupa.

Prilika za pitchovanje pred stranim investitorima

Kao i prethodne godine, Belgrade Venture Forum 2014. ugostiće preko 50 domaćih i stranih investitora i govornika. Takmičarski deo ove konferencije pružiće priliku odabranim kompanijama da direktno pitchuju svoje ideje investitorima i tako privuku neophodni kapital. Bijelić dodaje da očekuju više od 130 prijava pri čemu veliki broj timova dolazi upravo iz zemalja regiona kao što su Rumunija, Bugarska, Mađarska, Poljska te Grčka i Italija.

Prijave za takmičenje kompanija otvorene su do 5. oktobra, dok iz organizacije ističu da će za predstavnike 30 najboljih kompanija, prisustvo na Belgrade Venture Forumu biti u potpunosti besplatno.

Situacija bolja nego pre, ali ima mesta za poboljšanje

Kako je Aleksandar izjavio u razgovoru, u poređenju sa prethodnim godinama startup ekosistem dosta je razvijeniji. Iz godine u godinu kvalitet kompanija raste, a sami timovi su sve spremniji i definitivno se primećuje kako kvalitet dolazi do izražaja.

Srpski startupi postaju konkurentniji iako granice gotovo nikada nisu igrale ograničavajući faktor. Bijelić dodaje da sve više startupa iz regiona upošljava kadrove iz različitih zemalja, te da je nemali broj kompanija primilo investiciju i već plasira svoje proizvode na području Zapadne Evrope, pa i čitavog sveta.

bgvf

Na pitanje kakva je danas situacija u Srbiji kada je Venture Capital u pitanju, Aleksandar je izjavio da je situacija bolja nego pre, ali da ima mesta za poboljšanje, te da bi svi voleli kada bi se stvari razvijale značajno brže:

Bitno je da se pojavljuju lokalni investitori koji prepoznaju značaj investicija u startupe i koji su spremni da podrže kvalitetne ideje. Svakako doprinosi i dolazak govornika i investitora iz celog sveta koji dele svoje znanje i iskustvo koje su sticali kada su njihova tržišta bila na našem trenutnom nivou razvoja.

Za kraj, Bijelić je pozvao sve zainteresovane kompanije da se prijave za BgVF takmičenje jer mogu mnogo toga da dobiju i nauče. Pored standardnog pitchevanja, tu su i 1 na 1 sastanci sa nekoliko investitora, a učešćem na konferenciji upoznaće i druge timove te stvoriti jasniju sliku o preduzetničkom sistemu u Srbiji, pa i šire.

Više informacija o Belgrade Venture Forumu 2014. možete pronaći na zvaničnom sajtukonferencije, kao i na Facebook profilu ovog događaja.

Advertisements
 
 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: