RSS

Druženje uz srpsko vino – hotel Palace

15 okt

Srpsko vino

Pozivamo Vas, da u subotu, 18. oktobra, u 12h, dođete u hotel Palace,   na druženje uz vino renomiranih proizvođača iz Srbije i specijalitete srpske kuhinje.

Tokom vikenda, 18. i 19. Oktobra, Srpsko vino u hotelu Palace, organizuje treće po redu Takmičenje za senzornu ocenu kvaliteta vina proizvedenog od grožđa u Srbiji. Na ovom popodnevnom druženju imaćete priliku da se upoznate sa najprestižnijim evropskim enolozima koji godinama ocenjuju kvalitet vina poput francuskih i italijanskih kao što su Federika Bonelo iz Italije ili Helmut Gangl iz Austrije. Oni će sa vama podeliti svoja iskustva o tome kako se rangiraju vina kao i preneti utiske o vinima koja ocenjuju u Srbiji.

Gospodin Velibor Pešić, iz Srpskog vina,  je celu manifestaciju pokrenuo pre 3 godine, sa krajnjim ciljem da, osim obavezne  ocene kvaliteta, prilikom registracije vina, vinari imaju priliku da kroz međunarodni sastav Komisije, stručno, nepristrasno i objektivno,  po pravilima OIV, ocene senzorni kvalitet svojih vina. On kaže „Ovo je važno takmičenje za mlade i nove vinarije,  koje   kvalitet svojih vina tek treba da potvrde,  a za prepoznatljive   vinarije  da još jednom provere kvalitet svojih vina, kroz stručno i nepristrasno „ocenjivanje na slepo“ od renomiranih evropskih enologa. Takmičenje je važno,  i da se srpsko vinarstvo vrati na evropsku vinsku scenu, pre svega kvalitetom, a potom i kvantitetom, što je prvi  uslov za ozbiljniji nastup na druga tržišta, pre svega rusko. To je ujedno i šansa za srpsko vinarstvo da se kroz udruživanje viškova vina, napravi pristojna kupaža belog i crvenog vina i tako se obezbedi deo potreba vinskog tržišta Rusije. Ujedno je Festival srpskih vina i rakije važna prilika,  da se vinari i proizvođači rakije,  predstave ozbiljnoj vinskoj publici, poznavaocima vina, vinoljubcima i ljubiteljima dobre voćne kapljice“.

Rezultati takmičenja se objavljuju 24. oktobra u 16h na završnoj manifestaciji III SRPSKI FESTIVAL VINA I RAKIJE-SRBIJA 2014. koja se održava u hotelu Crowne Plaza (izložbena sala prizemlje). Radno vreme FESTIVALA je od 15 – 22h a ulaz je slobodan za sve posetioce i ljubitelje kvalitetnih srpskih vina i rakija proizvedenih u Srbiji.

Takmičenje i FESTIVAL se odigravaju pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine koje je od početka prepoznalo značaj ove manifestacije kao i uz pravila visokog standarda koje propisuje Međunarodna organizacija za vinovu lozu i vino –OIV sa sedištem u Parizu. Generalni sponzor je Piraeus banka, a podršku manifestaciji pružaju i Udruženje vinara i vinogradara Srbije – VIVIS, Grad Beograd – Sekretarijat za privredu, Turistička organizacija Beograd i Privredna komora Beograda.

Molimo vas da svoje prisustvo potvrdite putem maila ili telefonom:

Kontakt:

Marina Antić – 063 831 99 77

marina.antic@back-up.rs

 

Advertisements
 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: