RSS

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za socijalna preduzeća

28 nov

Na konferenciji za štampu održanoj danas u prostorijama Turističke organizacije Srbije predstavljeno je drugo izdanje konkursa „Ideja za bolje sutra“ za dodelu bespovratnih sredstva u iznosu od 45.000 evra za razvoj socijalnog biznisa. Konkurs sprovodi Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku UniCredit fondacije i UniCredit Banke, a partneri na projektu su Smart kolektiv i Turistička organizacija Srbije.

Cilj Konkursa je razvoj socijalnog preduzetništva, kroz pružanje finansijske i stručne podrške socijalnim preduzećima koja razvijaju i/ili unapređuju svoje poslovanje.

Za bespovratna sredstva mogu da se prijave socijalna preduzeća – preduzeća koja ostvaruju prihode proizvodnjom i prodajom robe i usluga i koja imaju socijalni cilj kao glavni razlog aktivnosti. Taj cilj može biti zapošljavanje marginalinalizovanih i ranjivih kategorija, reinvestiranje dela profita radi dostizanja svog socijalnog cilja, pružanje usluga ranjivim društvenim kategorijama, briga o životnoj sredini i slično, bez obzira na tip registracije – male zadruge, udruženja građana, društva sa ograničenom odgovornošću, zanatske radionice i drugi. Posebno se pozivaju socijalna preduzeća koja mogu da doprinesu promociji pozitivnog imidža Srbije u regionu i inostranstvu i povećanju njenog izvoznog potencijala.

1a47c-autocad2bbeograd2bsale

Pozivamo socijalna preduzeća da se prijave za učešće na konkursu najkasnije do 30. decembra.

Smernice za podnošenje prijava najboljih poslovnih ideja, prijavni formular i druge obrasce moguće je preuzeti sa www.fondacijadivac.org i www.unicreditbank.rs. Sva pitanja u vezi sa procedurom prijavljivanja na Konkurs možete postaviti putem elektronske pošte idejazaboljesutra@divac.com i telefona 063/436-310 (radnim danima od 13 do 15 sati).

Advertisements
 
Ostavite komentar

Objavljeno od strane na 28. novembra 2014. in Zaposlimo Srbiju

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: