RSS

Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd

27 feb

2

„Upoznaj budućnost, probudi kreativnost, budi uspešan!“

Projekat Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd (eng. European BEST Engineering Competition) ima za cilj da studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu, pruži mogućnost da iskažu svoje veštine i sposobnosti učestvujući na lokalnom inženjerskom takmičenju u dve kategorije – Timskom dizajnu i Studiji slučaja.

Osmi put zaredom, u organizaciji Udruženja studenata tehnike BEST Beograd,održaće se na Tehnološko-metalurškom i Mašinskom fakultetu, od 12. do 16. marta.

„Smatram da „Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd“ pružaju izvanrednu priliku mladim kolegama da primene svoja znanja u realnom okruženju i da pokažu svoje sposobnosti.

To je sjajna mogućnost da osete izazove profesije koju su odabrali.

Značaj ovog projekta se ogleda i u povezivanju mladih stručnjaka sa predstavnicima domaće privrede, podstičući njihovo zaposlenje u Srbiji.”

Prof. dr. Ivanka Popović, prorektor za nauku Univerziteta u Beogradu

Pobednici lokalnog nivoa, kvalifikovaće se za učešće na regionalnom EBEC Balkan takmičenju (eng. Balkan Regional Engineering Competition) koje se ove godine održava u Beogradu, od 7-11. maja. Studenti koji osvoje prvo mesto u ovoj rundi, odlaze na finalno evropskoinženjersko takmičenje koje će se održati u Portu.

Prošlogodišnji pobednici timskog dizajna Beogradskih dana inženjera su na regionalnom takmičenju u Nišu osvojili prvo, a zatim u Rigi, na finalnom takmičenju, treće mesto.

Timski dizajn (Team Design) predstavlja najkreativniju vrstu nadmetanja koje podrazumeva rešavanje problema konstruisanjem i dizajniranjem specifične naprave sa zadatom funkcijom poput: dizalice, katapulta, letelice, mosta ili muzičkog instrumenta.

Na ovaj način, studenti će pokazati svoju kreativnost, tehničko znanje, sposobnost za rad u timu, kao i druge osobine koje treba da krase mladog inženjera.

Studija slučaja (Case Study) se odnosi na rešavanje tehničko-menadžerskog problema, koje zadaje kompanija određene inženjerske struke.

U ovoj kategoriji, studenti će predstaviti svoja rešenja i tako testirati prezentacione sposobnosti i stečena znanja.

U okviru Beogradskih dana inženjera, organizovaće se Open Space Tehnology interaktivne radionice, gde će studenti imati priliku da diskutuju sa predstavnicima kompanija i rade na rešavanju aktuelnih problema sa kojima se kompanije danas suočavaju.

Početak prijava 16. februara! Za više informacija o događaju i načinu prijavljivanja posetite sajt:

www.best.rs/ebec-beograd ili facebook stranicu EBEC Beograd – Beogradski Dani Inženjera.

Ulaz slobodan!

animacija

Advertisements
 
Ostavite komentar

Objavljeno od strane na 27. februara 2015. in Najnovije vesti-News

 

Oznake:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: