RSS

Radna praksa za nezaposlene

17 jun

Poslovni Kurs-logo

Beogradska otvorena škola raspisuje konkurs za učešće privrednih društava u programu radnih praksi:

Pozivamo sva zainteresovana privredna društva da se prijave za učešće u programu radnih praksi koji realizuje Beogradska otvorena škola (BOŠ) u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Konkurs je raspisan u okviru projekta „PRAKSAM – Uvođenje mladih u svet rada kroz radne prakse“. Projekat ima za cilj jačanje kapaciteta privrednih društava za sprovođenje programa radnih praksi, kao i pružanje podrške unapređenju zapošljivosti mladih u Srbiji.

Privredna društva koja imaju potencijala za širenje poslovanja će učešćem u programu radnih praksi dobiti priliku da obrazovanim i talentovanim, a nezaposlenim mladim ljudima, omoguće da steknu neophodno radno iskustvo i povežu se sa svetom rada, bez dodatnog opterećenja za svoj budžet.

Šta privredna društva dobijaju učešćem u programu praksi?

• Ciljanu i stručnu selekciju praktikanata u skladu sa potrebama – stručni projektni tim će kreirati javni konkurs i voditi proces selekcije kandidata na osnovu analize potreba zainteresovanih privrednih društava. Predstavnici privrednih društava će imati priliku da učestvuju u odabiru praktikanata za pozicije u svom preduzeću.

Poslovni kurs

• Administriranje programa praksi od strane Beogradske otvorene škole bez opterećenja za privredna društva – sklapanje ugovora sa praktikantima i administriranje njihovih nadoknada za pokrivanje troškova prevoza i toplog obroka.

• Ekspertsku podršku u procesu mentorstva tokom programa praksi – zaposleni iz odabranih privrednih društava će dobiti priliku da unaprede svoje mentorske veštine kroz specijalno dizajniranu obuku. Stečene veštine će moći da primene i u radu sa praktikantima tokom projekta, kao i mimo projekta u radu sa kolegama.

• Kontinuiranu promociju na regionalnom i nacionalnom nivou – putem onlajn i medijskih kampanja koje budu organizovane u okviru projekta sva privredna društva koja budu primila praktikante biće kontinuirano promovisana.

• Obučene kadrove – ukoliko budu zadovoljni postignućima praktikanata u četvoromesečnom periodu, moći će da ih uvrste u svoj tim zaposlenih!

Pravo učešća na Konkursu imaju sva privredna društva koja ispunjavaju sledeće uslove:

• Posluju na teritoriji Srbije i u većinskom su privatnom vlasništvu.

• Imaju realne izglede za ostvarenje rasta i razvoja i potrebe za širenjem, odnosno zapošljavanjem novih radnika.

• Mogu jasno da definišu poziciju i opis posla za koji im nedostaje praktikant, kao i da opišu profil praktikanta, potencijalnog zaposlenog.

• Imaju mogućnosti da obezbede mladima praksu u trajanju od četiri meseca, koja će početi sa realizacijom u septembru 2015. godine.

• Mogu da obezbede mentorstvo tokom prakse.

Profesionalni tim Beogradske otvorene škole će u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, na osnovu pristiglih prijava odabrati društva koja ispunjavaju sve naznačene uslove. Po završetku selekcije, Beogradska otvorena škola će sa odabranim privrednim društvima potpisati Sporazum o saradnji i započeti selekciju praktikanata.

Rok za prijavu na konkurs je ponedeljak 29. jun 2015. godine. Zainteresovana privredna društva treba da popune prijavni formular u elektronskom obliku koji se nalazi OVDE.

Preuzeto sa : https://poslovi.infostud.com/vesti/Prilika-za-sticanje-radnog-iskustva-Radna-praksa-za-nezaposlene/49763

Advertisements
 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: