RSS

BNI – Najveća organizacija na svetu za poslovno i preduzetničko umrežavanje u Srbiji

13 okt

BNI – Business Network International

Busines People- Sale 2

Photo by : intouchacquisitions.co.uk

BNI (Business Network International) je najveća organizacija na svetu za poslovno i preduzetničko umrežavanje. Svojim članovima pruža mogućnost za sticanje novih klijenata, kontakata i razmenu ideja.

BNI Filozofija

Temelj delovanja svih grupa je BNI filozofija Givers Gain®, koja bi se mogla prevesti kao »Ko daje, taj dobija« i podrazumeva uzajamnu međusobnu pomoć i podršku u grupi. Svi mi koji smo deo BNI-ja verujemo, da će nam ići lakše uzmeđusobno povezivanje i saradnju, i da takvim delovanjem možemo svi da budemo na dobitku.
Kako je nastao BNI?

BNI je 1985. godine osnovao dr. Ivan Misner, koji trenutno važi za jednog od najvećih svetskih stručnjaka za poslovno umrežavanje. Dr. Ivan Misner je autor nekoliko knjiga; neka njegova dela spadaju među najprodavanije knjige izdavačkih kuća New York Times i Amazon.com. CNN ga je nazvao »Ocem savremenog umrežavanja«, a revija Entrepreneur Magazine »Guruom poslovnog umrežavanja«.

Organizacija je nastala na jednostavnoj ideji, koja se javila dr. Misneru, kada je njegova kompanija bila u krizi. On se bavio poslovnim savetovanjem i njegova kompanija je bila vezana za jednog velikog klijenta. Taj klijent je iznenada preko noći zatvorio svoja vrata a njegova kompanija je ostala bez većine poslova. Imali su ograničen budžet za oglašavanje, pa su tražili druge puteve do novih klijenata.

Dr. Misner je pozvao prijatelja, takođe preduzetnika, te mu je predložio da se sastaju i pregledaju kontakte koje imaju, i možda budu mogli uzajamno da se pomažu da otvore neka vrata. Na sastanak su pozvali još dva prijatelja i priča je počela.

Ideja je brzo zaživela i tako se u Kaliforniji već u prvih godinu dana oformilo 20 BNI grupa. Tokom trinaest godina rada kompanija BNI se proširila izvan granica SAD-a u Veliku Britaniju i Kanadu, a danas organizacija veoma uspešno posluje na svim kontinetima sveta. Osnovna ideja uzajamne pomoći ostaje i dalje potpuno ista kao što je bila na prvom sastanku u januaru 1985.

Kako BNI funkcioniše?

BNI na lokalnom području organizuje grupe preduzetnika / kompanija, u kojima se samo preko ličnih preporuka pomaže da se dođe do novih klijenata. BNI je razvio sistem za sticanje novih klijenata, koji grupama nudi strukturirano i pozitivno poslovno okruženje.

Temelj delovanja svih grupa je BNI filozofija Givers Gain®, koja bi se mogla prevesti kao »Ko daje, taj dobija« i podrazumeva uzajamnu međusobnu pomoć i podršku u grupi. Svi mi koji smo deo BNI-ja verujemo, da će nam ići lakše uz međusobno povezivanje i saradnju, i da takvim delovanjem možemo svi da budemo na dobitku.

Aktivno učešće u BNI grupi je, kao kada biste imali na tržištu ekipu trgovaca koji predstavljaju Vas i Vaš posao, a za uzvrat Vi predstavljate njih i njihov posao. Najuspešnije su one BNI grupe u kojima članovi iskreno žele da pomognu jedni drugima i lično se preporučuju ljudima s kojima komuniciraju. Oni su kao ekipa, koja ima samo jedan cilj – da svi članovi steknu nove klijente za svoje poslovanje.

   Photo by :www.drdatedude.com

Najčešća pitanja i odgovori

Da li svako može da se pridruži BNI grupi?
Grupa prihvata samo po jednu osobu iz svake kategorije zanimanja. Na primer, ako ste Vi agent za nekretnine a u grupi je već zauzeto to zanimanje, toj grupi se ne možete pridružiti. Možemo Vas pak uputiti na druge grupe ili Vam pomoći da izgradite novu BNI grupu. Ukoliko pak ovo zanimanje još uvek nije prisutno u grupi, možete da podnesete Zahtev za članstvo i tako se kandidujete za mesto u grupi. Odbor za članstvo grupe obrađuje Vaš zahtev i obaveštava Vas o prijemu.

Kako znate da li su novi članovi pouzdani poslovni ljudi?
Zahtev za članstvo zahteva da se navedu dve poslovne reference, koje Odbor za članstvo grupe proveri. Odbor će takođe obaviti prijemni intervju s kandidatom. Kako je ovo oglašavanje od usta do usta, svaki potencijalni novi član je pozvan od strane nekoga iz grupe, pa ga neko već poznaje i veruje mu. To je njegov garant i on obavi prvi razgovor s njim pre nego što ga pozove u grupu.

Šta ako član dobije poslovnu uputnicu a potom loše odradi svoj posao?
U svakoj grupi imamo Odbor za članstvo i svako ko dostavi poslovnu uputnicu i kasnije sazna da odrađen posao nije bio zadovoljavajuće urađen, mora o tome da obavesti Odbor, koji stvar ispita i preduzme odgovarajuće mere. Odbor za članstvo grupe ima autonomno pravo, da može da isključi iz grupe članove koji ne obavljaju svoj posao kvalitetno ili na drugi način krše pravilnik i/ili etični kodeks BNI-ja.

Koja zanimanja najviše dobijaju u BNI-ju?
Nije toliko važno zanimanje, već najpre ličnost člana. Zanimanje može da bude svako ono kome su redovno potrebni novi klijenti. Ako ste pozitivna ličnost, imate cilj i spremni ste zarad postizanja tog cilja i da aktivno učestvujete, onda ste zasigurno osoba koju želimo u BNI grupi.

Da li se od članova očekuje da dovode posetioce na sastanak?
Članovi pozivaju da sastanak grupe pre svega posetioce iz profesije čija je kategorija zanimanja još uvek slobodna u grupi. U suprotnom, to je manje-više zatvoren tip sastanka, osim za potencijalne nove članove.

Ja sam se specijalizovao za jednu oblast u okviru svoje kategorije zanimanja. Da li se očekuje da poznajem sve aspekte te kategorije?
BNI razume, da mnoga zanimanja imaju širok opseg delovanja i da se ljudi često specijalizuju za određenu oblast. BNI zato ne očekuje i ne podstiče nikoga da u grupi posluje u oblasti u kojoj nema profesionalno iskustvo. Baš naprotiv; BNI zabranjuje specijalistima da u grupi deluju mimo granica svog znanja, iskustva i sposobnosti.

Zašto se pridružiti?

 • Jer ćete možete da steknetenove klijente i nove poslovne kontakte.
 • Jer ćetepovećati izloženost i vidljivost svoje kompanije.
 • Jer ćete na organizovan i sistematičan način proširiti svoju poslovnu mrežu.
 • Zbog pozitivne energije i usmerenosti na rešenja koji vladaju u grupama.
 • Jer ćete uz međusobno pomaganje unutar grupelakše ostvariti svoje ciljeve.
 • Jer su u proteklih godinu dana članovi BNI grupa u Sloveniji pomoću drugih članova ostvarili4,6 miliona € novih poslova.
 • Jer će članovi iz Vaše grupe lično preporučivati Vaš posao ljudima s kojima svakodnevno komuniciraju.
 • Jer u BNI grupi može bitisamo jedna osoba iz svake kategorije zanimanja – pridruživanjem ćete eliminisati svoju konkurenciju i obezbediti sebi 100 % poslova iz svoje kategorije.
 • Jer ćete poboljšativeštine umrežavanja i efikasnog predstavljanja svog poslovanja.
 • Jer ćete moći da učestvujete u raznimbesplatnim poslovnih radionicama.
 • Jer ćetepoboljšati svoje javno nastupanje.

Busines people- Sale 1

Prošle godine…

 

Širom sveta trenutno deluje više od 7.100 BNI grupa, u koje je uključeno više od 179.000 kompanija. U 2014. godini su članovi BNI grupa razmenili preko 6,6 miliona poslovnih uputnica i ostvarili preko 8,6 milijardi $ u poslovima.

Da li ste znali?

 

98% kompanija se oslanja na sticanje novih klijenata pomoću oglašavanja od usta do usta, ali samo ,3% kompanija ima sistem za sticanje novih klijenata oglašavanjem od usta do usta.

BNI je sistem za sticanje novih klijenata pomoću oglašavanja od usta do usta.

Poslovni Kurs-logo

Kako BNI funkcioniše?

BNI na lokalnom području organizuje grupe preduzetnika / kompanija, u kojima se samo preko ličnih preporukapomaže da se dođe do novih klijenata. BNI je razvio sistem za sticanje novih klijenata, koji grupama nudi strukturirano i pozitivno poslovno okruženje.

Vaš prvi korak je, da pronađete BNI grupu, koja radi blizu Vas i da je obiđete kao posetilac. Možete birati između 2 grupe u Beogradu. Sastanci svake grupe se održavaju jednom nedeljno od 7.00 do 8.30; posle sastanka sledi doručak.

Takođe nas možete kontaktirati putem telefona + 381 65 33 211 77 ili manager@sasamihajlovic.com

BNI prijava- Sale

Advertisements
 
Ostavite komentar

Objavljeno od strane na 13. oktobra 2015. in Zaposlimo Srbiju

 

Oznake: ,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: