RSS

Podržite Srpski traktor na struju

11 apr

IETlogo

Idvorsky Electric Tractor

 

Startup ideja „Idvorsky Electric Tractor“ u polufinalu svetskog takmičenja preduzetnika sa naučno-tehnološkim inovacijama

Srpski startup tim, koji posluje u sklopu beogrdskog BITF inkubatora, plasirao se sa svojomstartaup idejom „Idvorsky Electric Tractor“ u polufinale takmičenja GIST Tech-I gde će imati šansu da se putem globalnog online glasanja plasira u finale ovog takmičenja. Finalisti će biti u prilici da se uz mentorstvo i edukativne sadržaje bore za početni kapital na završnici takmičenja koje se održava u okviru globalnog samita preduzetnika 2016 GES (2016 Global Entrepreneurship Summit) a čiji će domaćini biti Univerzitet Stanford i predsednik Barak Obama.

GIST Tech-I je godišnje takmičenje preduzetnika sa projektima iz domena naučno-tehnoloških ideja koje pomaže inovatore u transformisanju njihovih lokalnih zajednica pružanjem podrške u poljima edukacije i mentorstva kao i kroz podizanja vidljivosti projekata i finansijskim podsticajima.

Takmičenje je deo globalne inicijative američkog Stejt departmenta (The U.S.Department of State’s Global Innovation through Science and Technology, Initiative GIST) iimplementirano od strane američkog udruženja za unapređenje nauke (The AmericanAssociation for the Advancement of Science, AAAS).

Ove godine 1075 timova iz 104 zemlje sa ekonomijama u razvoju, prijavilo je svoje ideje istartup-e na GIST Tech-I. Nakon intenzivne evaluacije od strane ekspertskih panela, samo 102 prijave su se kvalifikovale za polufinalnu fazu on line globalnog glasanja.


Srpski tim elektroinženjera “Idvorsky Electric Tractor” kao jedini tim iz Srbije, uspeo je ukvalifikacijama da promoviše i učini ideju razvoja električnog pogona traktora vrednom dabude odabrana u polufinale takmičenja u jakoj međunarodnoj konkurenciji ideja i inovacija.

U period od 1. aprila do 1. maja, svakog dana, svetska javnost je pozvana da oceni ideje polufinalista i glasa za njihove favorite na stranici http://www.gistnetwork.org/tech-i/vote. Rezultati faze glasanja će utvrditi 30 timova finalista koji će izlagati svoje projekte na globalnom samitu preduzetnika GES2106 http://www.ges2016.org/ u Silicijumskoj dolini (Univerzitet Stanford)u period 23-24. juna.

Pozivamo sve kolege, vladine i nevladine institucije, startup zajednicu i celokupnu srpsku javnost, on line zajednicu i region da podrže tim “Idvorsky Electric Tractor” u nameri da svojim znanjem i radom dostojno predstave Srbiju i region na svetskoj sceni naučno-tehnološkihideja, inovacija i preduzetnika.

Više o ideji: http://idvorsky-electric.com/

Idvorsky Electric Tractor  http://idvorsky-electric.com/

Serbian team contestant at Idea stage GIST Tech-I Semifinals

office@idvorsky-electric.com

Ispred tima „Idvorsky Electric Tractor“ su sledeći članovi :

1. dr Nikola Popov, dipl. inž. el.   https://www.linkedin.com/in/popovnikola
2. Dalibor Marković, dipl. inž. el.  https://www.linkedin.com/in/markovicdalibor
3. Ivan Jovanov, dipl. inž. el. https://www.linkedin.com/in/ivan-jovanov-74423b7

Advertisements
 
Ostavite komentar

Objavljeno od strane na 11. aprila 2016. in Najnovije vesti-News

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: