DA li je vaša veza stabilna i jaka? Ukoliko imate nedoumice, prisetite se o čemu sve možete da razgovarate sa partnerom. Jer, istraživanje koje je objavio časopis Psychological Science pokazalo je da prisustvo nekih tema može da bude pokazatelj koliko je nečiji odnos dubok:

* Strahovi

Kada imate potrebu da se poveravate o onome što vas trenutno muči, plaši ili vam uliva nesigurnost znači da pored sebe imate osobu od poverenja.

* Neprijatni trenuci

Ako s partnerom možete da razgovarate o neprijatnim momentima koji su vam se desili tokom života, ili o onim najsramotnijim, kojih se i sami stidite, znači da imate zdrav odnos.

beba-za-blog

* Detinjstvo

Prepričavanje uspomena iz detinjstva je nešto u čemu ćete oboje uživati i verovatno se slatko ismejati. Ali ona su i pokazatelj da ste spremni da nekome otkrijete „malog“ čoveka iz prošlosti.

povke-3

* Politički stavovi

Nije suština da se slažete oko svakog političkog stava, nego da ste slobodni da jedno drugome iznosite šta mislite, i to bez okolišanja i zadrške.

* Prethodne veze

Niko ne voli da priča o bivšim ljubavima niti da sluša o njima. Ali dobro je kada se one spomenu u kontekstu koji ne izaziva ljubomoru, nego upravo suprotno – pokazuje da vam više ništa ne znače.

ffcb2-nova2017

* Porodični život

Važno je da znate kakav odnos vaš partner ima sa svojom porodicom, kako su ga vaspitavali. Od toga može da zavisi i odnos sa vama.