RSS

Poklon za 8 mart- Besplatna obuka za nezaposlene

19 feb

Tri žene koje se bave umetničkim zanatima i koje su i same bile nezaposlene, poklanjaju 30 besplatnih online zanatskih obuka nezaposlenim ženama.

Kako navode, svojim primerom su pokazale da je moguće doći do finansijske stabilnosti, čak i sa primenjenim umetnostima, bez stalnog zaposlenja, pokrenuvši prvu onlajn umetničku školu na ovim prostorima. Pomenuta obuka kreće simbolično 8. marta, na Dan žena.

Kursevi predstavljaju snimljene, video lekcije (više od 30 radioničarskih sati), koje imaju jasnu strukturu i uz čiju će pomoć, kao i uz asistenciju profesorki, polaznice doći do krajnjeg cilja, a to je „zanat u rukama“, napominju iz ove škole.

„Stručno osposobljavanje tog tipa pre svega bi trebalo da motiviše nezaposlene žene koje imaju umetničkih sklonosti i koje su možda već neko vreme razmišljale da sebi stvore posao prodajom predmeta koje same naprave. Zbog indivudalnih konsultacija sa profesorkama za vreme trajanje obuke (6 meseci), zamišljeno je da svaka od njih ima grupu od po 10 žena kojima će se mentorski posvetiti“, dodaje se u saopštenju.

„Cela ova stvar zaživela je baš zbog solidarnosti, koja je karakteristična za nas koje se bavimo slobodnim umetnostima“, rekla je profesorka heklanja Dušica Stojilković i zajedno sa svojim koleginicama poručila ženama da je sve moguće ako veruju u sebe.

Egzakta Medika

Iz škole ističu da sve zainteresovane žene treba da, najkasnije do 26. februara, pošalju na mejl prijave@onlineumetnickaskola.com: motivaciono pismo u kome navode motiv za prijavu i za koji se od tri programa opredeljuju – kurs izrade nakita, kurs heklanja ili kurs dekupaža, kao i dokaz o nezaposlenosti iz Nacionalne službe za zapošljavanje. Za dodatne informacije može se pozvati broj telefona 062/965 87 72 i posetiti sajt onlineumetnickaskola.com

 
Ostavite komentar

Objavljeno od strane na 19. februara 2021. inč Najnovije vesti-News

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
<span>%d</span> bloggers like this: