RSS

OD DANAS – BOLJI SMO ZAJEDNO: SOCIJALNA INKLUZIJA DECE SA SMETNJAMA U RAZVOJU

 


Beograd, 23. januar, 2012 – Ministarstvo rada i socijalne politike kreće danas sa medijskom kampanjom za promociju socijalne inkluzije dece sa smetnjama u razvoju. Dva TV spota će se prikazivati na četiri nacionalne TV stanice, paralelno sa radio spotom i jednim banerom na internetu koji će biti postavljen na tri najposećenije internet stranice u Srbiji i to od 23.januara do 10.marta 2012.godine. Sva ova komunikacijska sredstva promovisaće ideju da deca sa ili bez smetnji u razvoju treba da budu zajedno, da se igraju i uče zajedno, uživajući u istom tretmanu u društvu, a samim tim i istim mogućnostima za razvoj. Medijska kampanja upravo i naglašava činjenicu da deca sa smetnjama u razvoju treba da se sagledavaju kao aktivni činioci u odnosima sa njihovim vršnjacima i roditeljima, a ne kao pasivni primaoci pomoći.

Ovo medijsko prisustvo samo je jedna komponenta projekta „Socijalna inkluzija dece sa smetnjama u razvoju – medijska i kampanja za podizanje svesti”, koji je podržan od strane Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, a realizuje ga Ministarstvo rada i socijalne politike. Glavni cilj projekta je da unapredi znanje i razumevanje šire javnosti o korisnosti promocije socijalne inkluzije, kao i prava dece sa smetnjama u Srbiji. Aktivnosti sprovodi Bernard Brunhes International (FR) u konzorcijumu sa partnerima: B&S Europe – Business and Strategies in Europe (BE), CARE Austria (AT) i Inicijativa za inkluziju VelikiMali (RS).

Za više informacija o drugim inicijativama (kao što su događaji ili publikacije) koje se sprovode u okviru kampanje, posetite našu internet prezentaciju na: www.svadeca.rs, ili www.facebook.com/bolji.smo.zajedno, ili www.youtube.com/boljismozajedno.

Dobrodošle su ponude od strane svih medija koji žele da se uključe u kampanju tako što će besplatno emitovati TV i radio spotove, ili će objaviti naš internet baner.

Za više informacija:
Olga Belosavić Milanović, savetnica za komunikacije, Bernard Brunhes International:
Tel. 381 11 412 6837, 062 755 497, Fax 381 11 3249076, olga.belosavicmilanovic@bbi.rs

 

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers like this: