RSS

Poziv za upis u Jedinstvenu evidenciju udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovih saveza

 

U cilju sprovođenja Zakona o mladima („Službeni glasnik Republike Srbije“ br. 50/11), usvojen je Pravilnik o sadržini i načinu vođenja Jedinstvene evidencije udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovih saveza kojim se uređuje postupak evidentiranja udruženja i saveza koji deluju u oblastima omladinskog sektora. Jedinstvena evidencija se vodi radi organizovanog i sistematskog praćenja stanja u oblastima omladinskog sektora i praćenja sprovođenja omladinske politike.

Pravilnik o Jedinstvenoj evidenciji,je objavljen u „Službenom glasniku Republike Srbije“ br. 1/12 . U vezi sa tim, od naročitog značaja je činjenica da će za dodelu sredstava iz državnog budžeta namenjenih ostvarivanju javnog interesa u referentnoj oblasti moći da konkurišu samo ona udruženja i savezi koji su prethodno evidentirani kod Ministarstva, u skladu sa Pravilnikom.

Budući da Pravilnik stupa na snagu 19. januara 2012. godine, pozivaju se sva zainteresovana udruženja i savezi da, počev od navedenog datuma, podnesu Ministarstvu prijavu za upis u Jedinstvenu evidenciju. Prijava se podnosi poštom ili neposredno na pisarnici Ministarstva, ul. Mihaila Pupina br. 2 11070 Novi Beograd. Na koverti je potrebno naznačiti „EVIDENCIJA UDRUŽENjA MLADIH, UDRUŽENjA ZA MLADE I NjIHOVIH SAVEZA“. Prijavu je potrebno podneti i u elektronskom obliku.

Uz prijavu je potrebno dostaviti i kopiju rešenja o upisu udruženja/saveza u nadležni registar i kopiju izvoda iz statuta u kome su navedeni ciljevi udruženja/saveza overenu kod nadležnog opštinskog ili drugog organa.

Savezi koji ispunjavaju uslove za sticanje statusa krovnog saveza uz prijavu dostavljaju i izjavu zastupnika saveza kojom se potvrđuje da savez okuplja najmanje 2000 individualnih, jednom upisanih članova, od kojih je najmanje dve trećine mladih.

Ukoliko su vam potrebne detaljnije informacije, možete se obratiti na mejl omladina.evidencija@mos.gov.rs

Ovde možete preuzeti Obrazac za prijavu, Pravilnik o jedinstvenoj evidenciji i Zakon o mladima :

1. Zakon o mladima

2. Pravilnik o sadržini i načinu vođenja jedinstvene evidencije udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovih saveza.

3.Prijava za upis u jedinstvenu evidenciju udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovih saveza

 

Postavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.